Kirjoittaminen

Home »  Kirjoittaminen

Runoja

Viime aikoina olen innostunut runojen kirjoittamisesta. Olen opiskellut aihetta Jukka Koskelaisen ja Johanna Venhon kursseilla, ja niissä tekemiäni tekstejä on julkaistu jo yhdessä antologiassa. Osallistuin muutamaan runokilpailuunkin ja Nuoren Voiman liiton debytanttikilpailussa pääsin oikein voittajakolmikkoon.

Kesällä 2017 julkaistu runoantologia on nimeltään Älä pelkää hiljaisuutta. Siihen pääsee käsiksi täältä

Keskiviikkona 23.8. esiinnyn Nuoren Voiman liiton Runokuu-tapahtumassa Kansallisteatterin Lavaklubilla. Linkki tilaisuuden facebook-sivulle on tässä.

Alla yksi uusimmista teksteistäni:

 

18.5.2017
Käsivarressa taas kipua
mielessä levottomuutta
idässä kirkontorni taipuu kaakkoon
kattojen yllä dieselin katku
paraneeko lapsi jos se on eri sukupuolta
katoaako asvalttitie jos se on liian kapea
meidän onneksemme
puun kasvu tapahtuu nilassa
avoauton eturenkaat valmistetaan kumista
ja porvarikaupunginosan kadunkulmissa lihovat setelien menestystarinat
kenen idea oli nostaa maljoja
kenen kädestä valuivat aikeet viimeisessä näytöksessä
hiekkaan
piirtyy raunioiden kuvasto
ja kun alan jo tottua vaivaan
yhä minä sinut tunnen, sokea

 

Runojen kirjoittamista livenä

Keväällä 2017 järjestimme muutaman kirjoittavan taiteilijakollegan kanssa Tekstitreffit-tapahtuman mukana Kaapelitehtaalla. Tässä Art Fair Suomi -nykytaidefestivaalissa pidetyssä tapahtumassa esiintyivät omien tekstillisten ohjelmanumeroidensa kanssa minun lisäkseni John Gauer, Suvi Nurmi ja Liisa Hilasvuori. Kirjoitin yleisön tilauksesta vanhalla matkakirjoituskoneella jokaiselle oman  runomuotokuvan, jonka he saivat mukaansa. Tässä linkki tapahtumaan.

Yksi tilaaja sai mukaansa seuraavan muotokuvan:

LIEKKI
Maisemassa vielä
lepää sinun
sydämesi
odotan ja maalaan
minne olet joutunut
Taivaalla välkkyy uusi
kajastus kuin
tanssi
menneisyydestä toiseen
lattialle unohtuu
puiden ääriviivat
Loputon elämä alkaa
sinusta
minuun

Satukirja

Keväällä 2017 julkaistiin myös satukirja, jossa minulta on yksi satu. Kirja on nimeltään Seikkailuja satumaissa, ja sitä on saatavilla jo useista kirjastoista. Kirjoitin itse kirjaan jännittävän kertomuksen, jolle annoin nimeksi Pelon planeetta. Se on mystinen kertomus vanhojen kirjojen kaupasta ja sen salaisuuksista. Kertomukseen liittyy kerjäläinen, ihmeitä tekevä sormus ja täpärä pelastuminen. Kirjan on julkaissut Lector Oy ja tässä on linkki kirjaamme kustantamon sivuilla.

“…Vain punainen köysi oli tukeva, ja sen avulla sain heilautettua itseni altaan yli, toiselle puolelle huonetta, jossa odotti ainoa pelastus.
Sain jalkani taas kovalle lattialle, ja perällä näkyi oviaukko. Lähempää tarkasteltuna se osoittautui kuitenkin kovin pieneksi, kuin hiirenkoloksi. Yritin työntää päätäni aukosta, mutta se ei mahtunu sinne edes osittain. Takaani alkoi kuulua jo uhkaavaa ääntä, joten minun oli keksittävä jokin keino välttyä varmalta kuolemalta. Tuskastuneena hieroin käsiäni housuihin, ja kuinka ollakaan, huomasin jäsenteni alkavan pienentyä. Juuri kun terävähampainen peto oli saamassa otteen jalastani, olin pienentynyt niin paljon, että mahduin pujottautumaan lattian rajassa olevasta hiirenkolosta. Olin pelastunut, vaikka en ymmärtänyt, mitä oli tapahtunut.”

 

Comments are closed.

BizStudio-lite Theme by SketchThemes